Praktisch examen 2017

EXAMENS 2018

- Op 24 mei 2018 fietsen 228 kinderen in Gennep een route voor het fietsexamen. Er zijn 17 controleposten. De leerlingen van het Elzendaalcollege beoordelen de kinderen met de VVN verkeers-app. Dit gebeurt als pilot naast de schriftelijke controle door ouders.

- Op 19 april 2018 fietsen de kinderen van 't Kendelke (Siebengewald), 't Diekske (Afferden), De Fontein (Nieuw Bergen), de Klimop (Nieuw Bergen) een route door Nieuw Bergen voor het fietsexamen. Foto's: Klik hier.

- De kinderen van groep 7a en 7b van de Adalbert Basisschool in Mook waren op 18 april aan de beurt om een route te fietsen. Leerlingen van het Kandinsky College uit Molenhoek stonden met de verkeers-app op de controleposten. Foto's: klik hier

- Op 16 april 2018 was het fietsexamen in Well voor de kinderen van St Vitus uit Well en de Catharinaschool uit Wellerlooi. Foto's: klik hier

- De leerlingen van groep 7a en 7b van basisschool De Grote Lier in Molenhoek hebben op 5 april het digitale theorie examen gemaakt en op 11 april het fietsexamen. Leerlingen van het Kandinsky College Molenhoek stonden met de verkeers-app op de controleposten. Foto's: klik hier.

EXAMENS 2017

Fietsexamen basisscholen in Gennep op 18 mei 2017. In totaal fietsten 215 kinderen van De Brink (Ottersum), OBS Elckerlyc (Gennep), De Drie Vijvers (Milsbeek), De Heggerank (Heijen), Maria Goretti (Gennep), VSO Mikado (Gennep), SBO De Piramide (Gennep), De Vonder (Ven Zelderheide) en De Ratel (Gennep) door de regen een route door Gennep. Het verkeersexamen werd georganiseerd door de gemeente Gennep, de Ouderwerkgroep Verkeer, BS De Brink, de politie Gennep, de Megafoon/'t Hökske en onze afdeling VVN. Dank aan ieder die zich heeft ingezet. Ook dank aan de leerlingen van het Elzendaalcollege Gennep en de vele ouders die als controlepost of begeleider actief waren.

Fietsexamen op Bs De Grote Lier in Molenhoek op 6 april 2017. Voor het eerst in samenwerking met de afdeling VVN Bergen-Gennep-Mook is de nieuwe route gefietst door 43 leerlingen van groep 7.

Fietsexamen voor de basisscholen in Well  op 11 april 2017. Agent Hette Broeksma controleert vooraf alle fietsen van de leerlingen van de Vitusschool uit Well en de Catharinaschool uit Wellerlooi.

Fietsexamen voor de basisscholen in Mook en Middelaar op 12 april 2017. Wijkagent Martien Stoffels inspecteert vooraf alle 39 fietsen van de kinderen van groep 7 van de Adalbert Basisschool in Mook en de 23 kinderen van groep 7/8 van Bs De Staaij uit Middelaar. Voor het eerst noteerden de controleposten de scores in de VVN controle-app waardoor de resultaten en de uitslag binnen enkele minuten na het examen bekend waren.

Fietsexamen op 13 april 2017 voor de basisscholen in Bergen, Afferden en Siebengewald. De leerlingen kwamen van 't Diekske uit Afferden, De Fontein en de Klimop uit Nieuw Bergen en 't Kendelke uit Siebengewald. Ook hier was Hette Broeksma aanwezig om de fietsen te controleren.

Diploma-uitreiking in Mook ​op de Adalbert Basisschool. Het verkeersproject werd met alle leerlingen afgesloten. Twee weken lang 'streden' de groepen wie het vaakst te voet of op de fiets naar school is gekomen. Groep 8 was de winnaar! Een VVN medewerker reikte tijdens de manifestatie de verkeersdiploma's uit aan de kinderen van groep 7.